TV4 Film tv tablå, Fredag 2017-06-23
 
05:00 Eternal sunshine of the spotless mind
(3:08 kvar)
Eternal sunshine of the spotless mind är ett amerikanskt Oscarsbelönat drama från 2004. Den blyga och tillbakadragna Joel vaknar en dag och bestämmer sig för att inte gå till jobbet. I stället går han till stranden, där han träffar den frisinnade Clementine. Efter att ha umgåtts en hel dag följer hon med honom hem. Ju mer de umgås med varandra, desto säkrare blir Joel på att de har träffats förut. Sakta men säkert börjar han få minnesbilder av att han och Clementine har haft ett förhållande men hon tycks inte känna igen honom alls. Filmen belönades med en Oscar för bästa originalmanus. I huvudrollerna ses Jim Carrey och Kate Winslet, som nominerades till en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Producerat år 2004. Regissör: Michel Gondry. Skådespelare: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood, Tom Wilkinson, Jane Adams, David Cross, Deirdre O'Connell, Thomas Jay Ryan.
 
11:50 Den blå lagunen
(3:08 till start)
Den blå lagunen är ett amerikanskt drama från 1980. Under den viktorianska tiden förliser ett skepp i Stilla havet. Barnen Richard och Emmeline når land tillsammans med Paddy, skeppets kock. När Paddy avlider har barnen bara varandra och de växer upp tillsammans på den öde ön. När de når tonåren börjar de utveckla starka känslor för varandra, men de har ingen kunskap alls om vare sig sexualitet eller biologi och snart är Emmeline gravid. Filmen är baserad på boken med samma namn av Henry De Vere Stacpoole. Regissör: Randal Kleiser. Producerat år 1980. Regissör: Randal Kleiser. Skådespelare: Brooke Shields, Christopher Atkins, Leo McKern, William Daniels, Jeffrey Kleiser, Gus Mercurio, Elva Josephson, Glenn Kohan, Bradley Pryce, Chad Timmerman. (130min, 3:08 till start)
 
14:00 Coach Carter
(5:18 till start)
Amerikanskt drama från 2005. Ken Carter (Samuel L. Jackson) är tränare för Richmond High Oilers men han är inte som andra tränare. För honom är det viktigt att framgångarna på basketplanen följs upp med flitiga studier, vilket får till följd att han vägrar låta sitt lag spela finalen eftersom de underpresterat i studierna. Beslutet delar samhället i två läger, de som tycker att det är en nyttig markering mot eleverna och de som rasar mot den uteblivna chansen att bli skolmästare i basket. I regi av Thomas Carter. Producerat år 2005. Regissör: Thomas Carter. Skådespelare: Samuel L. Jackson, Rob Brown, Robert Ri'chard, Rick Gonzalez, Channing Tatum, Texas Battle, Lacey Beeman, Octavia Spencer, Allison Kyler, Cindy Chiu. (170min, 5:18 till start)
 
16:50 Rabbit hole
(8:08 till start)
Rabbit hole är ett amerikanskt drama från 2010. Becca och Howie mister sin fyraårige son när han springer ut på gatan efter sin hund och blir påkörd av en bil. Deras reaktion på tragedin är väldigt olika. Becca vill göra sig av med allt som påminner om sonen, något som förargar Howie. Han vill skaffa ett nytt barn men Becca vägrar och deras äktenskap hotar att rasa samman. Filmen är baserad på en pjäs med samma namn och Nicole Kidman nominerades till en Oscar för sin insats. Producerat år 2010. Regissör: John Cameron Mitchell. Skådespelare: Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest, Miles Teller, Tammy Blanchard, Sandra Oh, Giancarlo Esposito, Jon Tenney, Stephen Mailer, Mike Doyle. (115min, 8:08 till start)
 
18:45 Sommersby
(10:03 till start)
Sommersby är ett amerikanskt romantiskt drama från 1993. Efter sju år återvänder Jack Sommersby från det amerikanska inbördeskriget som en helt ny man. När han lämnade sin fru Laurel och parets nyfödde son vid krigets början var han en känslokall man och ingen i bygden tyckte särskilt mycket om honom. Nu är han så kärleksfull att Laurel älskar honom mer än någonsin och människorna i bygden känner inte igen honom. Frågan är om det verkligen är Jack Sommersby som har återvänt. I huvudrollerna ses Richard Gere och Jodie Foster. Producerat år 1993. Regissör: Jon Amiel. Skådespelare: Jodie Foster, Richard Gere, Bill Pullman, James Earl Jones, Lanny Flaherty, William Windom, Wendell Wellman, Brett Kelley, Clarice Taylor, Frankie Faison. (135min, 10:03 till start)
 
21:00 Pojken med guldbyxorna
(12:18 till start)
Pojken med guldbyxorna är en svensk familjefilm från 2014. Sommarlovet har börjat och för Mats som är en helt vanlig kille förändras allt när han hittar ett par byxor som innehåller obegränsat med pengar. Plötsligt står hela världen för hans fötter och han kan uppfylla alla sina drömmar. Men när han inser att han börjat missbruka makten som kommer med att ha obegränsat med pengar bestämmer han sig för att göra något åt det och hjälpa de mindre lyckligt lottade till ett bättre liv. Samtidigt är några personer som i flera år letat efter guldbyxorna honom på spåren och kidnappar Mats pappa. Dessutom visar det sig att pengarna i själva verket kommer från olika bankvalv och Mats får polisen efter sig. Nu måste han se till att ställa allt till rätta innan det är för sent. Producerat år 2013. Regissör: Ella Lemhagen. Skådespelare: Shanti Roney, Annika Hallin, Kurt Ravn, Jimmy Lindström, Lukas Holgersson, Kola Krauze, Kjell Wilhelmsen, Harald Hamrell. (120min, 12:18 till start)
 
23:00 Wolf
(14:18 till start)
Wolf är en amerikansk skräckkkomedi från 1994. När Will Randall förlorar både sin fru och sitt jobb till en yngre kollega vet han inte längre vad han ska ta sig till. Efter att ha blivit biten av en varg känner han sig plötsligt mer tävlingsinriktad och energifylld och alla hans sinnen stärks. Samtidigt börjar chefens dotter Laura visa intresse för honom. Det hon inte vet är att Will sakta men säkert börjar förvandlas till en varulv. I huvudrollerna ses Jack Nicholson och Michelle Pfeiffer. Producerat år 1994. Regissör: Mike Nichols. Skådespelare: Jack Nicholson, Christopher Plummer, James Spader, Michelle Pfeiffer, Kate Nelligan, Richard Jenkins, Eileen Atkins, David Hyde Pierce, Om Puri, Ron Rifkin.
 
 
TV4 Film tv tablå, Lördag 2017-06-24
 
01:30 Dracula - död men lycklig
Dracula - död men lycklig är en amerikansk svart komedi från 1995. Året är 1893 och advokaten Thomas Renfield beger sig till Transylvanien för att sälja ett engelskt kloster till greve Dracula. Greven är en trevlig men excentrisk man som visar sig vara en vampyr och hypnotiserar advokaten till att bli hans slav. Tillsammans åker de till London i jakt på färskt blod i form av engelska jungfrur. Filmen är en parodi på Bram Stokers berättelse och Leslie Nielsen ses i rollen som Dracula. Producerat år 1995. Regissör: Mel Brooks. Skådespelare: Leslie Nielsen, Mel Brooks, Amy Yasbeck, Peter MacNicol, Lysette Anthony, Harvey Korman, Steven Weber, Mark Blankfield, Megan Cavanagh, Gregg Binkley. (240min)
 
05:30 Lost in translation
Lost in translation är ett amerikanskt drama från 2003. Bob (Bill Murray) är en amerikansk skådespelare som är i Tokyo för att spela in en lukrativ reklamfilm för ett whiskymärke. På hotellet blir han bekant med Charlotte (Scarlett Johansson), en ung kvinna som just slutat universitetet och inte vet vad hon ska göra av sitt liv. Hon är i Japan med sin fotograferande pojkvän och medan han är ute på uppdrag utvecklas en allt starkare vänskap mellan den medelålderskrisande Bob och den vilsna Charlotte. Regissör: Sofia Coppola. Producerat år 2003. Regissör: Sofia Coppola. Skådespelare: Bill Murray, Scarlett Johansson, Anna Faris, Giovanni Ribisi, Akiko Takeshita, Kazuyoshi Minamimagoe, Kazuko Shibata, Take, Fumihiro Hayashi, Hiroko Kawasaki. (300min)
 
10:30 Fame
Fame är en amerikansk musikal från 2009. Den nya årskullen av elever på New York Academy of Performing Arts inser att deras lärare har högre förväntningar på dem än de någonsin kunnat ana redan från dag ett. Det blir en tuff resa för ungdomarna som under sina skolår får kämpa hårt för att imponera på de stränga lärarna, sina föräldrar och på varandra. Filmen är en uppdaterad version av musikalen Fame från 1980. Producerat år 2009. Regissör: Kevin Tancharoen. Skådespelare: Kay Panabaker, Naturi Naughton, Kherington Payne, Megan Mullally, Walter Perez, Asher Book, Krystal Ellsworth, Anna Maria Perez de Tagle. (140min)
 
12:50 Sommersby
Sommersby är ett amerikanskt romantiskt drama från 1993. Efter sju år återvänder Jack Sommersby från det amerikanska inbördeskriget som en helt ny man. När han lämnade sin fru Laurel och parets nyfödde son vid krigets början var han en känslokall man och ingen i bygden tyckte särskilt mycket om honom. Nu är han så kärleksfull att Laurel älskar honom mer än någonsin och människorna i bygden känner inte igen honom. Frågan är om det verkligen är Jack Sommersby som har återvänt. I huvudrollerna ses Richard Gere och Jodie Foster. Producerat år 1993. Regissör: Jon Amiel. Skådespelare: Jodie Foster, Richard Gere, Bill Pullman, James Earl Jones, Lanny Flaherty, William Windom, Wendell Wellman, Brett Kelley, Clarice Taylor, Frankie Faison. (135min)
 
15:05 Stand by me
Stand by me är ett amerikanskt drama från 1986. Gordie, Chris, Teddy och Vern bor i en småstad i Oregon. Efter att Vern hört sin storebror prata om ett lik i skogen bestämmer sig de fyra grabbarna för att hitta kroppen och få äran för upptäckten. De ger sig i väg ovetande om att det kommer att bli deras livs äventyr. I huvudrollerna ses River Phoenix, Wil Wheaton, Corey Feldman och Jerry O\'Connell. Filmen är baserad på en kortroman av Stephen King. Producerat år 1986. Regissör: Rob Reiner. Skådespelare: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O'Connell, Kiefer Sutherland, Richard Dreyfuss, John Cusack, Casey Siemaszko, Bradley Gregg, Marshall Bell. (110min)
 
16:55 Sliding doors
Sliding doors är en amerikansk/brittisk romantisk komedi från 1998. Helen har en bra karriär men en dag får hon plötsligt sparken. Då hon kommer hem tidigare än vanligt tar hon sin pojkvän på bar gärning med en annan kvinna. Hon lämnar honom och börjar på ny kula. I ett alternativt händelseförlopp missar Helen tunnelbanetåget hem, blir rånad och hamnar på sjukhuset. När hon kommer hem står hennes pojkvän i duschen och hon får aldrig veta om hans älskarinna. Frågan är vilken handling som är verklig. Helen lever med båda två samtidigt. Producerat år 1998. Regissör: Peter Howitt. Skådespelare: Gwyneth Paltrow, John Hannah, John Lynch, Jeanne Tripplehorn, Zara Turner, Douglas McFerran, Paul Brightwell, Nina Young, Virginia McKenna, Kevin McNally. (125min)
 
19:00 Pojken med guldbyxorna
Pojken med guldbyxorna är en svensk familjefilm från 2014. Sommarlovet har börjat och för Mats som är en helt vanlig kille förändras allt när han hittar ett par byxor som innehåller obegränsat med pengar. Plötsligt står hela världen för hans fötter och han kan uppfylla alla sina drömmar. Men när han inser att han börjat missbruka makten som kommer med att ha obegränsat med pengar bestämmer han sig för att göra något åt det och hjälpa de mindre lyckligt lottade till ett bättre liv. Samtidigt är några personer som i flera år letat efter guldbyxorna honom på spåren och kidnappar Mats pappa. Dessutom visar det sig att pengarna i själva verket kommer från olika bankvalv och Mats får polisen efter sig. Nu måste han se till att ställa allt till rätta innan det är för sent. Producerat år 2013. Regissör: Ella Lemhagen. Skådespelare: Shanti Roney, Annika Hallin, Kurt Ravn, Jimmy Lindström, Lukas Holgersson, Kola Krauze, Kjell Wilhelmsen, Harald Hamrell. (120min)
 
21:00 In time
In time är en amerikansk thriller från 2011. I en framtid där åldrande inte längre förekommer och ingen blir äldre än 25 år kan de rika köpa sig evigt liv medan den som är fattig får kämpa för att få mer tid på jorden. Will Salas hör till de fattiga vilket innebär att varje dag kan vara hans sista. När han anklagas för mord flyr han tillsammans med en kvinna för att försöka bevisa att han är oskyldig. Men tiden är knapp och risken finns att hans tid på jorden hinner ta slut. Producerat år 2011. Regissör: Andrew Niccol. Skådespelare: Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Olivia Wilde, Alex Pettyfer, Johnny Galecki, Matt Bomer, Vincent Kartheiser, Yaya DaCosta, Toby Hemingway. (125min)
 
23:05 Jackass: The movie
Jackass-gänget bjuder på våghalsiga stunttrick och galna upptåg, som att göra skrot av en hyrbil och hoppa bungyjump i kalsongerna. Producerat år 2002. Regissör: Jeff Tremaine. Skådespelare: Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius, Dave England, Ryan Dunn, Preston Lacy, Jason Acuña, Ehren McGhehey, Brandon DiCamillo.
 
00:55 Dödligt protokoll
Dödligt protokoll är en amerikansk thriller från 1990. När den luttrade polisen Mike Brennan skjuter ihjäl en latinamerikansk knarklangare ges fallet till distriktsåklagarens assistent, den unga och gröna Al Reilly. Brennan hävdar att han agerade i självförsvar men Reilly fattar misstankar och börjar gräva i saken med hjälp av två poliser som känner till den latinamerikanska undervärlden. Det framkommer att de flesta vittnen till händelsen har blivit hotade eller nedtystade. En person kan bevisa motsatsen men de har gått under jorden. Producerat år 1990. Regissör: Sidney Lumet. Skådespelare: Nick Nolte, Timothy Hutton, Armand Assante, Luis Guzmán, Charles S. Dutton, Patrick O'Neal, Lee Richardson, Jenny Lumet, Paul Calderon, International Chrysis. (160min)
 
 
TV4 Film tv tablå, Söndag 2017-06-25
 
03:35 Jönssonligans största kupp
Jönssonligans största kupp är en svensk komedi från 1995. När Vanheden (Ulf Brunnberg), Dynamit-Harry (Björn Gustafsson) och Doris (Birgitta Andersson) försöker frita doktor Busé ur fängelset går det hela snett. I stället för Busé råkar de frita den klåfingrige Herman Melvin (Stellan Skarsgård). Melvin berättar att Busé hade planerat en kupp mot kungliga tryckeriet där Melvin tidigare var säkerhetschef. Jönssonligan bestämmer sig för att utföra kuppen. De vill lägga vantarna på en last tyska mark. De gömmer de sig in en pansarvagn som ska frakta nytryckta sedlar till Tyskland. Men det visar sig att rutinerna har ändrats sedan Melvin arbetade där och i stället för D-mark innehåller vagnen polska sloty. Framme i Warszawa bestämmer sig Jönssonligan för att ta kontakt med den polska maffian så att de kan tvätta sina polska pengar. Det de inte räknat med är att deras ärkefiende Wall-Enberg redan har förenat sig med maffian. Snart har Jönssonligan både den svenska och polska polisen samt Wall-Enberg och den polska maffian efter sig. Frågan är om de ska lyckas komma undan eller om detta blir ytterligare en kupp som slutar med fiasko för trion. I regi av: Hans-Åke Gabrielsson. Producerat år 1995. Regissör: HansAke Gabrielsson. Skådespelare: Stellan Skarsgård, Ulf Brunnberg, Birgitta Andersson, Björn Gustafson, Peter Haber, Per Grundén, Weiron Holmberg, Bernt Lindqvist, Carl Magnus Dellow. (120min)
 
05:35 Annie
Annie är en amerikansk Oscarsnominerad musikal från 1982. Annie är en föräldralös flicka som bor på ett barnhem i New York. När hon försöker rymma för att hitta sina föräldrar väntar en bestraffning. Men Annie räddas när miljardären Warbuck kommer till barnhemmet för att låna ett föräldralöst barn i en vecka i syfte att förbättra sin image. Efter en skakig början lyckas Annie charma Warbuck. Han visar henne de glittrande ljusen på Broadway och hur vackert New York kan vara, och båda deras liv förändras för all framtid. Filmen är baserad på Broadwaymusikalen med samma namn. Regissör: John Huston. Producerat år 1982. Regissör: John Huston. Skådespelare: Aileen Quinn, Albert Finney, Carol Burnett, Ann Reinking, Tim Curry, Bernadette Peters, Geoffrey Holder, Roger Minami, Toni Ann Gisondi, Rosanne Sorrentino.
 
11:25 Coach Carter
Amerikanskt drama från 2005. Ken Carter (Samuel L. Jackson) är tränare för Richmond High Oilers men han är inte som andra tränare. För honom är det viktigt att framgångarna på basketplanen följs upp med flitiga studier, vilket får till följd att han vägrar låta sitt lag spela finalen eftersom de underpresterat i studierna. Beslutet delar samhället i två läger, de som tycker att det är en nyttig markering mot eleverna och de som rasar mot den uteblivna chansen att bli skolmästare i basket. I regi av Thomas Carter. Producerat år 2005. Regissör: Thomas Carter. Skådespelare: Samuel L. Jackson, Rob Brown, Robert Ri'chard, Rick Gonzalez, Channing Tatum, Texas Battle, Lacey Beeman, Octavia Spencer, Allison Kyler, Cindy Chiu. (160min)
 
14:05 Save the last dance
Save the last dance är ett amerikanskt drama från 2001. Under uttagningen till en dansutbildning får Sara veta att hennes mamma omkommit i en bilolycka. Svårt chockad bestämmer sig Sara för att sluta dansa. Hon tvingas lämna den lugna småstaden och flytta till sin pappa som bor i Chicagos getto. Där börjar hon skolan som den enda vita eleven. Men hennes liv får en positiv vändning när hon lär känna Chenille och hennes bror Derek. Producerat år 2001. Regissör: Thomas Carter. Skådespelare: Julia Stiles, Sean Patrick Thomas, Kerry Washington, Fredro Starr, Terry Kinney, Bianca Lawson, Vince Green, Garland Whitt, Elisabeth Oas, Artel Great. (140min)
 
16:25 Allt under kontroll
Allt under kontroll är en amerikansk dramakomedi från 1999. Nick Falzone är en självsäker flygledare i New York och övertygad om att han är stjärnan på sitt jobb. När den tysta och lugna Russell Bell får förflyttning från en kontrollcentral på västkusten blir alla imponerade av hans kompetens och kapacitet att hantera den ökande arbetsbördan. Samtidigt har han en vild sida och Nick känner sig hotad av hans närvaro. Snart försöker de bräda varandra på allt, en konkurrens som smyger sig in i deras privatliv på ett farligt sätt. Producerat år 1999. Regissör: Mike Newell. Skådespelare: John Cusack, Billy Bob Thornton, Cate Blanchett, Angelina Jolie, Gene Dinovi. (145min)
 
18:50 In time
In time är en amerikansk thriller från 2011. I en framtid där åldrande inte längre förekommer och ingen blir äldre än 25 år kan de rika köpa sig evigt liv medan den som är fattig får kämpa för att få mer tid på jorden. Will Salas hör till de fattiga vilket innebär att varje dag kan vara hans sista. När han anklagas för mord flyr han tillsammans med en kvinna för att försöka bevisa att han är oskyldig. Men tiden är knapp och risken finns att hans tid på jorden hinner ta slut. Producerat år 2011. Regissör: Andrew Niccol. Skådespelare: Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Olivia Wilde, Alex Pettyfer, Johnny Galecki, Matt Bomer, Vincent Kartheiser, Yaya DaCosta, Toby Hemingway. (130min)
 
21:00 Panic room
Panic room är en amerikansk thriller från 2002. En frånskild kvinna och hennes elvaåriga dotter har precis flyttat in i sitt nya hem när tre män bryter sig in där. Familjen gömmer sig i husets panikrum, en bunker som ska skydda dem från inkräktare, men glömmer flickans diabetesmedicin utanför. Det visar sig att männen har en koppling till den tidigare ägaren och är ute efter värdepapper som ska finnas inne i rummet. De tänker ta sig in dit till vilket pris som helst och samtidigt blir flickans behov av sin medicin allt mer desperat. Producerat år 2002. Regissör: David Fincher. Skådespelare: Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker, Dwight Yoakam, Jared Leto, Ann Magnuson, Ian Buchanan, Patrick Bauchau, Paul Schulze, Andrew Kevin Walker. (135min)
 
 
TV4 Film tv tablå, Måndag 2017-06-26
 
23:15 Dödligt protokoll
Dödligt protokoll är en amerikansk thriller från 1990. När den luttrade polisen Mike Brennan skjuter ihjäl en latinamerikansk knarklangare ges fallet till distriktsåklagarens assistent, den unga och gröna Al Reilly. Brennan hävdar att han agerade i självförsvar men Reilly fattar misstankar och börjar gräva i saken med hjälp av två poliser som känner till den latinamerikanska undervärlden. Det framkommer att de flesta vittnen till händelsen har blivit hotade eller nedtystade. En person kan bevisa motsatsen men de har gått under jorden. Producerat år 1990. Regissör: Sidney Lumet. Skådespelare: Nick Nolte, Timothy Hutton, Armand Assante, Luis Guzmán, Charles S. Dutton, Patrick O'Neal, Lee Richardson, Jenny Lumet, Paul Calderon, International Chrysis.
 
05:50 Jönssonligan och den svarta diamanten
Jönssonligan och den svarta diamanten är en svensk komedi från 1992. Jönssonligans ledare Charles-Ingvar \'Sickan\' Jönsson kan inte längre delta i några kupper. Efter att ha suttit i fängelse blev han inlagd på mentalsjukhus. Vanheden och Dynamit-Harry visar sig vara rätt inkompetenta på tu man hand. Men Sickans psykiater Max Adrian Busé har anteckningar som utgör en handbok i brott och Wall-Enberg har en idé som går ut på att stjäla greve Romanoffs svarta diamant från Nationalmuseum. Regissör: Hans Åke Gabrielsson. Producerat år 1992. Regissör: Hans Gabrielsson. Skådespelare: Ulf Brunnberg, Björn Gustafson, Peter Haber, Birgitta Andersson, Per Grundén, Elias Ringqvist, Weiron Holmberg, Björn Granath, Pontus Gustafsson, Bernt Lindkvist.
 
11:55 Life or something like it
Life or something like it är en romantisk komedi från 2002. Lanie Kerrigan arbetar som tv-reporter och lever ett perfekt liv. Hon har lyckats med allt hon anser är viktigt i livet, att ha en känd pojkvän, ett fantastiskt hem och ett bra jobb. Men allt förändras när hon intervjuar en hemlös man. Han påpekar hur meningslöst hennes liv är och förutspår att hon kommer dö inom en vecka. När flera av mannens profetior slår in börjar Laine ifrågasätta sitt liv och inser att tillvaron handlar om mer än materiell framgång och en välpolerad yta. Producerat år 2002. Regissör: Stephen Herek. Skådespelare: Angelina Jolie, Edward Burns, Tony Shalhoub, Christian Kane, Melissa Errico, Lisa Thornhill, Stockard Channing, Gregory Itzin, Max Baker, Christopher Shyer. (125min)
 
14:00 Återstoden av dagen
Återstoden av dagen är ett brittiskt-amerikanskt drama från 1993. I 1930-talets England tjänstgör den trogne butlern Stevens vid lord Darlingtons gods. På godset tar lorden emot politiker från hela Europa och det gäller för Stevens att sköta sitt jobb klanderfritt. Men när hushållerskan miss Kenton ansluter sig till hushållet skakar det om hans inrutade liv trots att han vill hålla masken till varje pris. Den kritikerhyllade filmen nominerades till åtta Oscars. Producerat år 1993. Regissör: James Ivory. Skådespelare: Anthony Hopkins, Emma Thompson, James Fox, Christopher Reeve, Hugh Grant, Peter Vaughan, Ben Chaplin, Paula Jacobs, Patrick Godfrey, Michael Lonsdale. (170min)
 
16:50 Save the last dance
Save the last dance är ett amerikanskt drama från 2001. Under uttagningen till en dansutbildning får Sara veta att hennes mamma omkommit i en bilolycka. Svårt chockad bestämmer sig Sara för att sluta dansa. Hon tvingas lämna den lugna småstaden och flytta till sin pappa som bor i Chicagos getto. Där börjar hon skolan som den enda vita eleven. Men hennes liv får en positiv vändning när hon lär känna Chenille och hennes bror Derek. Producerat år 2001. Regissör: Thomas Carter. Skådespelare: Julia Stiles, Sean Patrick Thomas, Kerry Washington, Fredro Starr, Terry Kinney, Bianca Lawson, Vince Green, Garland Whitt, Elisabeth Oas, Artel Great. (140min)
 
19:10 Stand by me
Stand by me är ett amerikanskt drama från 1986. Gordie, Chris, Teddy och Vern bor i en småstad i Oregon. Efter att Vern hört sin storebror prata om ett lik i skogen bestämmer sig de fyra grabbarna för att hitta kroppen och få äran för upptäckten. De ger sig i väg ovetande om att det kommer att bli deras livs äventyr. I huvudrollerna ses River Phoenix, Wil Wheaton, Corey Feldman och Jerry O\'Connell. Filmen är baserad på en kortroman av Stephen King. Producerat år 1986. Regissör: Rob Reiner. Skådespelare: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O'Connell, Kiefer Sutherland, Richard Dreyfuss, John Cusack, Casey Siemaszko, Bradley Gregg, Marshall Bell. (110min)
 
21:00 Riot
Riot är en amerikansk actionfilm från 2015. När polisen Jack Stone fängslas för ett bankrån visar det sig att det var planlagt. Han vill nämligen komma åt den ryska gangstern Balam i samma fängelse. Balam är ingen vanlig kriminell, han praktiskt taget styr hela staden, även polisen, från sin skyddade cell som vaktas av hans torpeder. Men Jack är ute efter honom med hämnd i sinnet, något Balam snart kommer att få reda på. I rollerna ses bland andra Matthew Reese och Dolph Lundgren. Producerat år 2015. Regissör: John Lyde. Skådespelare: Matthew Reese, Dolph Lundgren, Danielle Ryan Chuchran, Chuck Liddell. (100min)
 
22:40 I lagens namn
I lagens namn är en svensk actionthriller från 1986. Fyra poliser färdas natt efter natt i sin piketbuss bland horor och knarkare i Stockholms undre värld. De agerar inte bara poliser utan också domare och bödlar och de är fullt övertygade om att deras metoder helgar medlen. När en fyllerist hittas sönderslagen i en av polisens fylleceller inleds en utredning om polisiärt övervåld. Utredningen avslöjar de fyra polisernas snedvridna syn på sina gärningar. I regi av Kjell Sundvall. Producerat år 1986. Regissör: Kjell Sundvall. Skådespelare: Sven Wollter, Anita Wall, Ernst Günther, Stefan Sauk.
 
00:30 Disturbia
Disturbia är en amerikansk thriller från 2007. Tonåringen Kale mister sin pappa i en bilolycka och har svårt att gå vidare. Ett bråk med en lärare leder till att Kale döms till husarrest och uttråkad börjar han spionera på grannarna. Han upptäcker en man som beter sig konstigt och snart blir han alltmer övertygad om att han är en seriemördare. Han pratar om det med sin bästa kompis och granntjejen som även de börjar snoka i mannens förehavanden. Men frågan är om Kales fantasi löper amok på grund av isoleringen. Producerat år 2007. Regissör: D.J. Caruso. Skådespelare: Shia LaBeouf, Carrie-Anne Moss, Sarah Roemer, David Morse, Viola Davis, Aaron Yoo, Jose Pablo Cantillo, Matt Craven, Elyse Mirto, Kevin Quinn. (125min)
 
02:35 Rabbit hole
Rabbit hole är ett amerikanskt drama från 2010. Becca och Howie mister sin fyraårige son när han springer ut på gatan efter sin hund och blir påkörd av en bil. Deras reaktion på tragedin är väldigt olika. Becca vill göra sig av med allt som påminner om sonen, något som förargar Howie. Han vill skaffa ett nytt barn men Becca vägrar och deras äktenskap hotar att rasa samman. Filmen är baserad på en pjäs med samma namn och Nicole Kidman nominerades till en Oscar för sin insats. Producerat år 2010. Regissör: John Cameron Mitchell. Skådespelare: Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest, Miles Teller, Tammy Blanchard, Sandra Oh, Giancarlo Esposito, Jon Tenney, Stephen Mailer, Mike Doyle. (115min)
 
 
TV4 Film tv tablå, Tisdag 2017-06-27
 
04:30 Life or something like it
Life or something like it är en romantisk komedi från 2002. Lanie Kerrigan arbetar som tv-reporter och lever ett perfekt liv. Hon har lyckats med allt hon anser är viktigt i livet, att ha en känd pojkvän, ett fantastiskt hem och ett bra jobb. Men allt förändras när hon intervjuar en hemlös man. Han påpekar hur meningslöst hennes liv är och förutspår att hon kommer dö inom en vecka. När flera av mannens profetior slår in börjar Laine ifrågasätta sitt liv och inser att tillvaron handlar om mer än materiell framgång och en välpolerad yta. Producerat år 2002. Regissör: Stephen Herek. Skådespelare: Angelina Jolie, Edward Burns, Tony Shalhoub, Christian Kane, Melissa Errico, Lisa Thornhill, Stockard Channing, Gregory Itzin, Max Baker, Christopher Shyer. (105min)
 
06:15 Hör upp, blindstyre!
Hör upp, blindstyre! är en amerikansk komedi från 1989. Dave är döv och äger en tidningskiosk och Wally, som är blind, söker arbete hos honom. Det visar sig att de kompletterar varandra med sina respektive handikapp och de blir oskiljaktiga vänner. När ett mord äger rum i affären där de jobbar försöker de hjälpa polisen med utredningen men har stora svårigheter med att bevisa vad de sett och hört. Snart blir de själva misstänka för dådet och har inget annat val än att bege sig på flykt. Producerat år 1989. Regissör: Arthur Hiller. Skådespelare: Richard Pryor, Gene Wilder, Joan Severance, Kevin Spacey, Alan North, Lauren Tom, John Capodice, Alexandra Neil, Tonya Pinkins, Anthony Zerbe.
 
12:05 Sliding doors
Sliding doors är en amerikansk/brittisk romantisk komedi från 1998. Helen har en bra karriär men en dag får hon plötsligt sparken. Då hon kommer hem tidigare än vanligt tar hon sin pojkvän på bar gärning med en annan kvinna. Hon lämnar honom och börjar på ny kula. I ett alternativt händelseförlopp missar Helen tunnelbanetåget hem, blir rånad och hamnar på sjukhuset. När hon kommer hem står hennes pojkvän i duschen och hon får aldrig veta om hans älskarinna. Frågan är vilken handling som är verklig. Helen lever med båda två samtidigt. Producerat år 1998. Regissör: Peter Howitt. Skådespelare: Gwyneth Paltrow, John Hannah, John Lynch, Jeanne Tripplehorn, Zara Turner, Douglas McFerran, Paul Brightwell, Nina Young, Virginia McKenna, Kevin McNally. (130min)
 
14:15 Eternal sunshine of the spotless mind
Eternal sunshine of the spotless mind är ett amerikanskt Oscarsbelönat drama från 2004. Den blyga och tillbakadragna Joel vaknar en dag och bestämmer sig för att inte gå till jobbet. I stället går han till stranden, där han träffar den frisinnade Clementine. Efter att ha umgåtts en hel dag följer hon med honom hem. Ju mer de umgås med varandra, desto säkrare blir Joel på att de har träffats förut. Sakta men säkert börjar han få minnesbilder av att han och Clementine har haft ett förhållande men hon tycks inte känna igen honom alls. Filmen belönades med en Oscar för bästa originalmanus. I huvudrollerna ses Jim Carrey och Kate Winslet, som nominerades till en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Producerat år 2004. Regissör: Michel Gondry. Skådespelare: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood, Tom Wilkinson, Jane Adams, David Cross, Deirdre O'Connell, Thomas Jay Ryan. (135min)
 
16:30 Sommersby
Sommersby är ett amerikanskt romantiskt drama från 1993. Efter sju år återvänder Jack Sommersby från det amerikanska inbördeskriget som en helt ny man. När han lämnade sin fru Laurel och parets nyfödde son vid krigets början var han en känslokall man och ingen i bygden tyckte särskilt mycket om honom. Nu är han så kärleksfull att Laurel älskar honom mer än någonsin och människorna i bygden känner inte igen honom. Frågan är om det verkligen är Jack Sommersby som har återvänt. I huvudrollerna ses Richard Gere och Jodie Foster. Producerat år 1993. Regissör: Jon Amiel. Skådespelare: Jodie Foster, Richard Gere, Bill Pullman, James Earl Jones, Lanny Flaherty, William Windom, Wendell Wellman, Brett Kelley, Clarice Taylor, Frankie Faison. (145min)
 
18:55 Lost in translation
Lost in translation är ett amerikanskt drama från 2003. Bob (Bill Murray) är en amerikansk skådespelare som är i Tokyo för att spela in en lukrativ reklamfilm för ett whiskymärke. På hotellet blir han bekant med Charlotte (Scarlett Johansson), en ung kvinna som just slutat universitetet och inte vet vad hon ska göra av sitt liv. Hon är i Japan med sin fotograferande pojkvän och medan han är ute på uppdrag utvecklas en allt starkare vänskap mellan den medelålderskrisande Bob och den vilsna Charlotte. Regissör: Sofia Coppola. Producerat år 2003. Regissör: Sofia Coppola. Skådespelare: Bill Murray, Scarlett Johansson, Anna Faris, Giovanni Ribisi, Akiko Takeshita, Kazuyoshi Minamimagoe, Kazuko Shibata, Take, Fumihiro Hayashi, Hiroko Kawasaki. (125min)
 
21:00 Zoolander
Zoolander är en amerikansk komedi från 2001. Den manliga fotomodellen och världsstjärnan Derek Zoolander (Ben Stiller) bestämmer sig för att dra sig tillbaka efter att hans stjärnstatus börjat dala och han dessutom varit med om en tragisk olycka. Zoolander vill finna meningen med livet utanför den ytliga modevärlden. Han övertalas dock av designern Mugatu (Will Ferrell) att vara med i hans nya och alternativa klädshow innan han lägger karriären åt sidan. Mugatu har egentligen helt andra planer för Zoolander än en sista visning. Han planerar att utnyttja honom i mordet på Malaysias nye president som Mugatus högre chefer vill se död eftersom han gör det svårt för dem att använda minderåriga för tillverkning av kläder. Zoolander har ingen aning om att han har hjärntvättats av Mugatu och ska användas för att lönnmörda presidenten som är inbjuden till den nya modeshowen. Regissör: Ben Stiller. Producerat år 2001. Regissör: Ben Stiller. Skådespelare: Ben Stiller, Owen Wilson, Christine Taylor, Will Ferrell, Milla Jovovich, Jerry Stiller, David Duchovny, Jon Voight, Judah Friedlander, Nathan Lee Graham. (110min)
 
22:50 Taxi driver
Taxi driver är ett prisbelönat amerikanskt drama från 1976. Vietnamveteranen och taxichauffören Travis Bickle ser genom sitt bilfönster hur moralen förfaller i New York. Överallt pågår kriminalitet och osedliga handlingar. Den enda som verkar ren och oskuldsfull är Betsy, en ung kvinna som arbetar med en valkampanj, men hon vill inte ha med honom att göra. Travis bestämmer sig för att göra upp med fördärvet och ger sig ut på en räddningsaktion för att befria en tonårig prostituerad från sin hallick. I huvudrollen ses Robert De Niro. Producerat år 1976. Regissör: Martin Scorsese. Skådespelare: Robert De Niro, Cybill Shepherd, Harvey Keitel, Jodie Foster, Peter Boyle, Leonard Harris, Albert Brooks, Diahnne Abbott, Gino Ardito, Martin Scorsese.
 
01:05 Seeking justice
Seeking justice är en amerikansk thriller från 2010. Läraren Will Gerards liv slåss i spillror en kväll när hans fru blir brutalt överfallen och våldtagen, något han inte kan glömma eller förlåta. På sjukhuset blir han uppsökt av den mystiske Simon som har ett förslag, han kan se till att förövaren straffas men i gengäld måste Will göra Simon en tjänst vid senare tillfälle. Will går med på förslaget men inser snart att han är riktigt illa ute. Producerat år 2011. Regissör: Roger Donaldson. Skådespelare: Nicolas Cage, Guy Pearce, January Jones, Jennifer Carpenter, Harold Perrineau, Xander Berkeley, IronE Singleton, David Jensen, Joe Chrest, Donna DuPlantier. (130min)
 
 
TV4 Film tv tablå, Onsdag 2017-06-28
 
03:15 Disturbia
Disturbia är en amerikansk thriller från 2007. Tonåringen Kale mister sin pappa i en bilolycka och har svårt att gå vidare. Ett bråk med en lärare leder till att Kale döms till husarrest och uttråkad börjar han spionera på grannarna. Han upptäcker en man som beter sig konstigt och snart blir han alltmer övertygad om att han är en seriemördare. Han pratar om det med sin bästa kompis och granntjejen som även de börjar snoka i mannens förehavanden. Men frågan är om Kales fantasi löper amok på grund av isoleringen. Producerat år 2007. Regissör: D.J. Caruso. Skådespelare: Shia LaBeouf, Carrie-Anne Moss, Sarah Roemer, David Morse, Viola Davis, Aaron Yoo, Jose Pablo Cantillo, Matt Craven, Elyse Mirto, Kevin Quinn. (125min)
 
05:20 Sommersby
Sommersby är ett amerikanskt romantiskt drama från 1993. Efter sju år återvänder Jack Sommersby från det amerikanska inbördeskriget som en helt ny man. När han lämnade sin fru Laurel och parets nyfödde son vid krigets början var han en känslokall man och ingen i bygden tyckte särskilt mycket om honom. Nu är han så kärleksfull att Laurel älskar honom mer än någonsin och människorna i bygden känner inte igen honom. Frågan är om det verkligen är Jack Sommersby som har återvänt. I huvudrollerna ses Richard Gere och Jodie Foster. Producerat år 1993. Regissör: Jon Amiel. Skådespelare: Jodie Foster, Richard Gere, Bill Pullman, James Earl Jones, Lanny Flaherty, William Windom, Wendell Wellman, Brett Kelley, Clarice Taylor, Frankie Faison.
 
10:35 Joe somebody
Joe Scheffer betraktas som en misslyckad figur av alla i sin omgivning förutom av sin dotter. När mobbaren på hans jobb, Mark, förödmjukar Joe mitt framför ögonen på dottern väcks hans hämndlystnad. Han börjar träna kampsport och bestämmer sig för att vinna tillbaka sina kollegors respekt. Producerat år 2001. Regissör: John Pasquin. Skådespelare: Tim Allen, Julie Bowen, Kelly Lynch, Greg Germann, Jim Belushi, Hayden Panettiere, Patrick Warburton, Ken Marino, Wolfgang Bodison, Cristi Conaway. (125min)
 
12:40 Robin Hood: karlar i trikåer
Robin Hood: Karlar i trikåer är en amerikansk komedi från 1993. När den stilige Robin Hood återvänder från korstågen får han veta att den onde prins John har erövrat tronen i kungens frånvaro. Robin bestämmer sig för att ta upp kampen mot prinsen som förtrycker folket och får hjälp av moren Asneeze som följt med från Orienten. Tillsammans med Lille John, som inte är så liten, jungfrun Marian och några andra bildar han ett rövarband i Sherwoodskogen. Snart börjar dessvärre sheriffen av Rottingham och häxan Latrine ställa till med problem. Producerat år 1993. Regissör: Mel Brooks. Skådespelare: Cary Elwes, Dom DeLuise, Roger Rees, Dave Chappelle, Eric Allan Kramer, Patrick Stewart, Megan Cavanagh, Richard Lewis, Isaac Hayes, Amy Yasbeck. (125min)
 
14:45 Oskyldigt misstänkt
Oskyldigt misstänkt är ett amerikanskt drama från 1990. David är en erkänd filmregissör som på 1950-talet återvänder till USA efter att ha filmat i Frankrike. Vad han inte räknat med är att det är en häxjakt på kommunister och att hans lojalitet mot sitt land är ifrågasatt. FBI gör det omöjligt för honom att arbeta och han ställs inför ett svårt beslut. Frågan är om han ska hålla fast vid sina principer eller ge upp dem för att kunna försörja sin familj. I huvudrollerna ses Robert De Niro och Annette Bening. Producerat år 1991. Regissör: Irwin Winkler. Skådespelare: Robert De Niro, Annette Bening, George Wendt, Patricia Wettig, Sam Wanamaker, Luke Edwards, Chris Cooper, Ben Piazza, Martin Scorsese. (125min)
 
16:50 Den blå lagunen
Den blå lagunen är ett amerikanskt drama från 1980. Under den viktorianska tiden förliser ett skepp i Stilla havet. Barnen Richard och Emmeline når land tillsammans med Paddy, skeppets kock. När Paddy avlider har barnen bara varandra och de växer upp tillsammans på den öde ön. När de når tonåren börjar de utveckla starka känslor för varandra, men de har ingen kunskap alls om vare sig sexualitet eller biologi och snart är Emmeline gravid. Filmen är baserad på boken med samma namn av Henry De Vere Stacpoole. Regissör: Randal Kleiser. Producerat år 1980. Regissör: Randal Kleiser. Skådespelare: Brooke Shields, Christopher Atkins, Leo McKern, William Daniels, Jeffrey Kleiser, Gus Mercurio, Elva Josephson, Glenn Kohan, Bradley Pryce, Chad Timmerman. (130min)
 
19:00 Oss torpeder emellan
Oss torpeder emellan är en amerikansk komedi från 2000. Oz är en tandläkare i Montreal vars högsta önskan är att få skilja sig från sin hemska fru. När paret får en ny granne i Jimmy visar det sig att han är en beryktad gangster som gömmer sig för maffian. Frun uppmanar Oz att kontakta maffiabossen i Chicago och informera honom om det i hopp om att kassera in en belöning. Men det är inte bara Jimmys liv som står på spel för det är snart uppenbart att frun vill röja Oz ur vägen. Producerat år 2000. Regissör: Jonathan Lynn. Skådespelare: Bruce Willis, Matthew Perry, Rosanna Arquette, Michael Clarke Duncan, Kevin Pollak, Harland Williams, Amanda Peet, Natasha Henstridge, Carmen Ferland, Serge Christianssens. (120min)
 
21:00 Jägarna 2
Jägarna 2 är en svensk thriller från 2011. För 15 år sedan tvingades Erik lämna sin polistjänst i Norrland i all hast. Nu bor han i Stockholm och har lyckats bli Riksmordkommissionens bästa förhörsledare. Men när ett brutalt mord inträffar i hans hemtrakter måste han återvända till Norrland. Det som till en början verkar vara ett enkelt fall visar sig vara mycket mer komplicerat och såväl jägare som lokala poliser och Eriks närmaste verkar vara inblandade. Producerat år 2010. Regissör: Kjell Sundvall. Skådespelare: Rolf Lassgård, Peter Stormare, Annika Nordin, Kim Tjernström, Eero Milonoff, Lo Kauppi. (150min)
 
23:30 Riot
Riot är en amerikansk actionfilm från 2015. När polisen Jack Stone fängslas för ett bankrån visar det sig att det var planlagt. Han vill nämligen komma åt den ryska gangstern Balam i samma fängelse. Balam är ingen vanlig kriminell, han praktiskt taget styr hela staden, även polisen, från sin skyddade cell som vaktas av hans torpeder. Men Jack är ute efter honom med hämnd i sinnet, något Balam snart kommer att få reda på. I rollerna ses bland andra Matthew Reese och Dolph Lundgren. Producerat år 2015. Regissör: John Lyde. Skådespelare: Matthew Reese, Dolph Lundgren, Danielle Ryan Chuchran, Chuck Liddell.
 
01:20 Oskyldigt misstänkt
Oskyldigt misstänkt är ett amerikanskt drama från 1990. David är en erkänd filmregissör som på 1950-talet återvänder till USA efter att ha filmat i Frankrike. Vad han inte räknat med är att det är en häxjakt på kommunister och att hans lojalitet mot sitt land är ifrågasatt. FBI gör det omöjligt för honom att arbeta och han ställs inför ett svårt beslut. Frågan är om han ska hålla fast vid sina principer eller ge upp dem för att kunna försörja sin familj. I huvudrollerna ses Robert De Niro och Annette Bening. Producerat år 1991. Regissör: Irwin Winkler. Skådespelare: Robert De Niro, Annette Bening, George Wendt, Patricia Wettig, Sam Wanamaker, Luke Edwards, Chris Cooper, Ben Piazza, Martin Scorsese. (125min)
 
 
TV4 Film tv tablå, Torsdag 2017-06-29
 
03:25 My week with Marilyn
My week with Marilyn är ett brittiskt- amerikanskt drama från 2011. Ynglingen Colin Clarke får chansen att jobba som assistent vid inspelningen av Prinsen och balettflickan i England 1956. Legenden Laurence Olivier ska i filmen spela mot Marilyn Monroe som även är på smekmånad med sin nya man Arthur Miller. När maken lämnar landet tillbringar Colin en magisk vecka med Marilyn. Han sveper iväg henne från alla beundrare och pressen det innebär att vara just Marilyn. Producerat år 2011. Regissör: Simon Curtis. Skådespelare: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Julia Ormond, Judi Dench, Emma Watson, Pip Torrens, Dominic Cooper, Geraldine Somerville, Michael Kitchen. (125min)
 
05:30 Joe somebody
Joe Scheffer betraktas som en misslyckad figur av alla i sin omgivning förutom av sin dotter. När mobbaren på hans jobb, Mark, förödmjukar Joe mitt framför ögonen på dottern väcks hans hämndlystnad. Han börjar träna kampsport och bestämmer sig för att vinna tillbaka sina kollegors respekt. Producerat år 2001. Regissör: John Pasquin. Skådespelare: Tim Allen, Julie Bowen, Kelly Lynch, Greg Germann, Jim Belushi, Hayden Panettiere, Patrick Warburton, Ken Marino, Wolfgang Bodison, Cristi Conaway.
 
11:05 Good Luck Chuck
Good Luck Chuck är en amerikansk romantisk komedi från 2007. Det vilar en förbannelse över tandläkaren Charlie Logan. Varje kvinna han träffar hittar den sanna kärleken i en annan man efter en passionerad natt med honom. Hans kompis Stu uppmanar honom att omfamna sitt öde och ta sig an så många kvinnor som möjligt. Damerna står praktiskt taget på kö när ryktet börjar cirkulera om hans speciella gåva. Men när Charlie träffar Cam och faller för henne blir det problematiskt för han vill inte att hon ska gå samma öde till mötes. Producerat år 2007. Regissör: Mark Helfrich. Skådespelare: Dane Cook, Jessica Alba, Dan Fogler, Ellia English, Lonny Ross, Chelan Simmons, Mackenzie Mowat, Sasha Pieterse, Caroline Ford, Chiara Zanni. (120min)
 
13:05 Rabbit hole
Rabbit hole är ett amerikanskt drama från 2010. Becca och Howie mister sin fyraårige son när han springer ut på gatan efter sin hund och blir påkörd av en bil. Deras reaktion på tragedin är väldigt olika. Becca vill göra sig av med allt som påminner om sonen, något som förargar Howie. Han vill skaffa ett nytt barn men Becca vägrar och deras äktenskap hotar att rasa samman. Filmen är baserad på en pjäs med samma namn och Nicole Kidman nominerades till en Oscar för sin insats. Producerat år 2010. Regissör: John Cameron Mitchell. Skådespelare: Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest, Miles Teller, Tammy Blanchard, Sandra Oh, Giancarlo Esposito, Jon Tenney, Stephen Mailer, Mike Doyle. (115min)
 
15:00 Stand by me
Stand by me är ett amerikanskt drama från 1986. Gordie, Chris, Teddy och Vern bor i en småstad i Oregon. Efter att Vern hört sin storebror prata om ett lik i skogen bestämmer sig de fyra grabbarna för att hitta kroppen och få äran för upptäckten. De ger sig i väg ovetande om att det kommer att bli deras livs äventyr. I huvudrollerna ses River Phoenix, Wil Wheaton, Corey Feldman och Jerry O\'Connell. Filmen är baserad på en kortroman av Stephen King. Producerat år 1986. Regissör: Rob Reiner. Skådespelare: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O'Connell, Kiefer Sutherland, Richard Dreyfuss, John Cusack, Casey Siemaszko, Bradley Gregg, Marshall Bell. (110min)
 
16:50 Oskyldigt misstänkt
Oskyldigt misstänkt är ett amerikanskt drama från 1990. David är en erkänd filmregissör som på 1950-talet återvänder till USA efter att ha filmat i Frankrike. Vad han inte räknat med är att det är en häxjakt på kommunister och att hans lojalitet mot sitt land är ifrågasatt. FBI gör det omöjligt för honom att arbeta och han ställs inför ett svårt beslut. Frågan är om han ska hålla fast vid sina principer eller ge upp dem för att kunna försörja sin familj. I huvudrollerna ses Robert De Niro och Annette Bening. Producerat år 1991. Regissör: Irwin Winkler. Skådespelare: Robert De Niro, Annette Bening, George Wendt, Patricia Wettig, Sam Wanamaker, Luke Edwards, Chris Cooper, Ben Piazza, Martin Scorsese. (130min)
 
19:00 My week with Marilyn
My week with Marilyn är ett brittiskt- amerikanskt drama från 2011. Ynglingen Colin Clarke får chansen att jobba som assistent vid inspelningen av Prinsen och balettflickan i England 1956. Legenden Laurence Olivier ska i filmen spela mot Marilyn Monroe som även är på smekmånad med sin nya man Arthur Miller. När maken lämnar landet tillbringar Colin en magisk vecka med Marilyn. Han sveper iväg henne från alla beundrare och pressen det innebär att vara just Marilyn. Producerat år 2011. Regissör: Simon Curtis. Skådespelare: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Julia Ormond, Judi Dench, Emma Watson, Pip Torrens, Dominic Cooper, Geraldine Somerville, Michael Kitchen. (120min)
 
21:00 Taxi driver
Taxi driver är ett prisbelönat amerikanskt drama från 1976. Vietnamveteranen och taxichauffören Travis Bickle ser genom sitt bilfönster hur moralen förfaller i New York. Överallt pågår kriminalitet och osedliga handlingar. Den enda som verkar ren och oskuldsfull är Betsy, en ung kvinna som arbetar med en valkampanj, men hon vill inte ha med honom att göra. Travis bestämmer sig för att göra upp med fördärvet och ger sig ut på en räddningsaktion för att befria en tonårig prostituerad från sin hallick. I huvudrollen ses Robert De Niro. Producerat år 1976. Regissör: Martin Scorsese. Skådespelare: Robert De Niro, Cybill Shepherd, Harvey Keitel, Jodie Foster, Peter Boyle, Leonard Harris, Albert Brooks, Diahnne Abbott, Gino Ardito, Martin Scorsese. (140min)
 
23:20 Panic room
Panic room är en amerikansk thriller från 2002. En frånskild kvinna och hennes elvaåriga dotter har precis flyttat in i sitt nya hem när tre män bryter sig in där. Familjen gömmer sig i husets panikrum, en bunker som ska skydda dem från inkräktare, men glömmer flickans diabetesmedicin utanför. Det visar sig att männen har en koppling till den tidigare ägaren och är ute efter värdepapper som ska finnas inne i rummet. De tänker ta sig in dit till vilket pris som helst och samtidigt blir flickans behov av sin medicin allt mer desperat. Producerat år 2002. Regissör: David Fincher. Skådespelare: Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker, Dwight Yoakam, Jared Leto, Ann Magnuson, Ian Buchanan, Patrick Bauchau, Paul Schulze, Andrew Kevin Walker.
 
01:30 Jackass: The movie
Jackass-gänget bjuder på våghalsiga stunttrick och galna upptåg, som att göra skrot av en hyrbil och hoppa bungyjump i kalsongerna. Producerat år 2002. Regissör: Jeff Tremaine. Skådespelare: Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius, Dave England, Ryan Dunn, Preston Lacy, Jason Acuña, Ehren McGhehey, Brandon DiCamillo. (115min)
©2017 tv tablå, vad är på tv idag, dagens tv och tv-tablå. (för att se alla tvkanaler och tv tablåer scrolla nedåt).
TV4 Film tv-tablå. TV-tablå för dina favorit kanaler, tv idag och hela veckan. TV idag TV4 Film tablå TV4 Film idag.