Viasat Film Drama tv tablå, Torsdag 2014-04-24
 
19:00 Förtroligheten
(12:48 till start)
Svenskt drama från 2013. En maskerad man tar sig in i en villa och antastar familjens femtonåriga dotter Selinda under knivhot. Hela familjens värld rasar samman och pappan, som länge valt prioritera jobbet framför familjen, anklagar sig själv för att inte ha kunnat skydda sin dotter. Mamman blir inåtvänd och försöker att förtränga händelsen. Som vanligt är det ingen som lägger märke till den lille sjuåringen Nicke som säger lite men ser allt. Producerat år 2013. Regissör: William Olsson, Skådespelare: Johan Gry, Ingrid Lundgren, Anton Baggeryd Singfjord, Anton Lundqvist, Alba August. (120min, 12:48 till start)
 
21:00 What Maisie knew
(14:48 till start)
Amerikanskt drama från 2012. Susanna är en till åren kommen rockstjärna och Beale är konsthandlare. De är båda alltför självupptagna för att märka hur dåliga föräldrar de är. När de slåss om vem som ska få vårdnaden om dottern Maisie ser de det hela som ännu en strid dem emellan. Konflikten trappas upp när de båda inleder förhållanden med olämpliga pojk- och flickvänner och skickar Maisie fram och tillbaka på ett allt mer hjärtlöst sätt, och det ständiga krigandet leder till allt mer besvärande konsekvenser. Men Maisie är ett vaksamt barn och inser snart att det är upp till henne att hitta en väg ut ur den värld som präglas av barnsliga och egoistiska vuxna. Producerat år 2012. Regissör: Scott McGehee, David Siegel, Skådespelare: Alexander Skarsgård, Joanna Vanderham, Onata Aprile, Steve Coogan, Julianne Moore. (120min, 14:48 till start)
 
23:00 Babel
(16:48 till start)
Amerikanskt drama från 2006. Tre historier
 
01:20 Bekas
(19:08 till start)
Svensk-finsk-irakiskt drama från 2012. Två hemlösa kurdiska pojkar som ser Stålmannen på stadens första bio bestämmer sig för att lämna irakiska Kurdistan och åka till USA. Med varken pass eller pengar och åsnan Michael Jackson som enda transportmedel har de minst sagt oddsen mot sig, men det hindrar dem inte från att ställa in siktet på drömmarnas land. Under resans gång går det upp för dem att det kanske är de själva som är de sanna superhjältarna. Producerat år 2012. Regissör: Karzan Kader, Skådespelare: Sarwar Fazil, Zamand Taha. (100min, 19:08 till start)
 
 
Viasat Film Drama tv tablå, Fredag 2014-04-25
 
03:00 Goats
Amerikansk komedi från 2012. Den 15-årige Ellis är den vuxnaste medlemmen i sin excentriska familj. Hans hippiemamma ägnar sig mest åt andlighet och hans pappa har lämnat hemmet. I familjens poolhus bor Getmannen, en vis man till getherde som lär honom vad stabilitet, förpliktelse och att utvidga sitt sinne innebär. När Ellis bestämmer sig för att lämna Tucson för att gå på samma förberedande skola som hans pappa gick på smälter han med lätthet in i den nya tillvaron. Men när han återupptar kontakt med sin pappa märker han att Getmannens inflytande och hans liv i väst står i stark kontrast till hans nya livsstil. Producerat år 2012. Regissör: Christopher Neil, Skådespelare: Graham Phillips, Justin Kirk, Keri Russell, David Duchovny, Vera Farmiga.
 
19:00 Goats
Amerikansk komedi från 2012. Den 15-årige Ellis är den vuxnaste medlemmen i sin excentriska familj. Hans hippiemamma ägnar sig mest åt andlighet och hans pappa har lämnat hemmet. I familjens poolhus bor Getmannen, en vis man till getherde som lär honom vad stabilitet, förpliktelse och att utvidga sitt sinne innebär. När Ellis bestämmer sig för att lämna Tucson för att gå på samma förberedande skola som hans pappa gick på smälter han med lätthet in i den nya tillvaron. Men när han återupptar kontakt med sin pappa märker han att Getmannens inflytande och hans liv i väst står i stark kontrast till hans nya livsstil. Producerat år 2012. Regissör: Christopher Neil, Skådespelare: Graham Phillips, Justin Kirk, Keri Russell, David Duchovny, Vera Farmiga. (120min)
 
21:00 Saving Grace B Jones
Amerikanskt thriller från 2009. En hel familjs liv vänds upp och ner när mannens syster som precis släppts ut från mentalsjukhuset flyttar in hos dem. Producerat år 2009. Regissör: Connie Stevens, Skådespelare: Penelope Ann Miller, Joel Gretsch, Tricia Leigh Fisher, Michael Biehn, Tatum ONeal. (120min)
 
23:00 Call girl
Svensk-norsk-finsk-irländskt drama från 2012. 70-talet - en tid som präglas av kvinnlig frigörelse, sexuell revolution, svensk neutralitet, kärnkraft och social säkerhet. Vi får följa med till samhällets allra lägsta skikt för att via mörka gränder närma oss glitter och glamour och så småningom nå maktens korridorer där hemligheterna frodas. Filmen som är inspirerad av bordellhärvan handlar om minderåriga prostituerade och mäktiga kunder i samhällets toppskikt. Producerat år 2012. Regissör: Mikael Marcimain, Skådespelare: Josefin Asplund, Pernilla August, David Dencik, Sofia Karemyr, Simon J. Berger.
 
01:20 Passion
Tysk-franskt drama från 2012. Christine och Isabelle jobbar på en reklambyrå. De marknadsför en ny telefon och Isabelle tar tillsammans med sin assistent fram en annons. Christine tar emellertid åt sig äran för idén och snart börjar rivaliteten mellan kollegerna att stegras. Det dröjer inte länge förrän konflikten blir personlig och intrigen tätnar när vi får reda på att Isabelles otrogne pojkvän Dirk har förskingrat fem miljoner euro, vilket Christine har mörklagt. Producerat år 2012. Regissör: Brian De Palma, Skådespelare: Karoline Herfurth, Paul Anderson, Rainer Bock, Rachel McAdams, Noomi Rapace. (100min)
 
 
Viasat Film Drama tv tablå, Lördag 2014-04-26
 
03:00 An education
Brittisk-amerikanskt drama från 2009. Jenny bor med sina föräldrar utanför London. Alla hennes vakna timmar är schemalagda av fadern som vill att hon ska komma in på Oxford. Jenny är uttråkad i sin inrutade tillvaro, och när hon träffar David som är mer än dubbelt så gammal som hon är, förändras allt. David försäkrar Jennys föräldrar att han bara vill umgås med Jenny och ta med henne till teatern och på konserter, men sakta men säkert börjar deras relation att ändra karaktär från rent vänskaplig till mer romantisk. Regissör: Lone Scherfig, Skådespelare: Alfred Molina, Rosamund Pike, Dominic Cooper, Carey Mulligan, Peter Sarsgaard.
 
19:00 An education
Brittisk-amerikanskt drama från 2009. Jenny bor med sina föräldrar utanför London. Alla hennes vakna timmar är schemalagda av fadern som vill att hon ska komma in på Oxford. Jenny är uttråkad i sin inrutade tillvaro, och när hon träffar David som är mer än dubbelt så gammal som hon är, förändras allt. David försäkrar Jennys föräldrar att han bara vill umgås med Jenny och ta med henne till teatern och på konserter, men sakta men säkert börjar deras relation att ändra karaktär från rent vänskaplig till mer romantisk. Regissör: Lone Scherfig, Skådespelare: Alfred Molina, Rosamund Pike, Dominic Cooper, Carey Mulligan, Peter Sarsgaard. (120min)
 
21:00 Oz the great and powerful
Amerikansk fantasy från 2013. Oscar Higgs är en amatörtrollkarl med tvivelaktig moral. Plötsligt slungas han iväg från en trist cirkus i Kansas till det färgsprakande och livfulla landet Oz. Till att börja med tror han att han har allt det han drömt om – framgång, ära och berömmelse – som i en liten ask, men när han träffar de tre häxorna Theodora, Evanora och Glinda inser han snart att de är långt ifrån övertygade om att han är den store trollkarlen som de alla förväntat sig. Nu måste den motvillige Oscar ta sig an alla de problem som tynger landet Oz och dess invånare. Producerat år 2013. Regissör: Sam Raimi, Skådespelare: Rachel Weisz, Michelle Williams, Zach Braff, James Franco, Mila Kunis. (130min)
 
23:10 Beware the Gonzo
Amerikanskt romantiskt drama från 2010. När Eddie slängs ut från skoltidningens redaktion av den superpopulära redaktören Gavin Riley, bestämmer han sig för att starta en egen tidsskrift. ”The Gonzo Files” ska ge alla de missanpassade elever som har fallit offer för Gavin och hans kumpaner en röst. Tidningen blir en stor succé som vänder upp och ner på hela skolan. Producerat år 2010. Regissör: Bryan Goluboff, Skådespelare: Griffin Newman, Stefanie Y. Hong, Edward Gelbinovich, Ezra Miller, Zoë Kravitz.
 
01:00 Footnote
Israeliskt drama från 2011. Både far och son Shkolnik är excentriska professorer som ägnat sina liv åt att studera den judiska skriftsamlingen talmud. Eliezer är en envis purist som skyr etablissemanget och har aldrig fått något erkännande för sitt arbete. Hans son, Uriel, är en ung man med lovande framtidsutsikter på ständig jakt efter beröm. När Eliezer får reda på att han kommer att tilldelas Israel Prize, det största pris som en forskare i landet kan få äran att motta, blottläggs hans fåfänga och desperata behov av bekräftelse. Uriel är glad att se sin far få belöning för sitt hårda arbete, men ställs snart inför valet mellan att främja sin fars karriär eller sin egen. Producerat år 2011. Regissör: Joseph Cedar, Skådespelare: Aliza Rosen, Alma Zack, Micah Lewensohn, Shlomo Bar-Aba, Lior Ashkenazi. (120min)
 
 
Viasat Film Drama tv tablå, Söndag 2014-04-27
 
03:00 Bröllop i Italien
Dansk romantisk komedi från 2012. Philip, en engelsman som bor i Danmark, är en ensam, medelålders änkling och ensamstående pappa som inte får träffa sina barn. Ida är en dansk frisör som håller på att återhämta sig efter en lång tids sjukdom. Hennes man har just lämnat henne för en yngre kvinna, Thilde. Snart vävs de två människornas öden samman och de ger sig av på en resa till Italien för att gå på bröllop. Philips son Patrick och Idas dotter Astrid ska gifta sig. Producerat år 2012. Regissör: Susanne Bier, Skådespelare: Sebastian Jessen, Molly Blixt Egelind, Ciro Petrone, Trine Dyrholm, Pierce Brosnan.
 
19:00 Bröllop i Italien
Dansk romantisk komedi från 2012. Philip, en engelsman som bor i Danmark, är en ensam, medelålders änkling och ensamstående pappa som inte får träffa sina barn. Ida är en dansk frisör som håller på att återhämta sig efter en lång tids sjukdom. Hennes man har just lämnat henne för en yngre kvinna, Thilde. Snart vävs de två människornas öden samman och de ger sig av på en resa till Italien för att gå på bröllop. Philips son Patrick och Idas dotter Astrid ska gifta sig. Producerat år 2012. Regissör: Susanne Bier, Skådespelare: Sebastian Jessen, Molly Blixt Egelind, Ciro Petrone, Trine Dyrholm, Pierce Brosnan. (120min)
 
21:00 Cherrybomb
Brittiskt drama från 2009. Luke och Malachy var bästa vänner fram tills Michelle dök upp. Hon är en orädd, självständig och vansinnigt vacker tonåring som just återvänt till Belfast för att bo hos sin pappa (James Nesbitt) när den studieinriktade Malachy får syn på henne. Men han är inte den enda som fastnat för nykomlingen. Även bästa vännen Luke, en riktig rebell, faller för henne, och innan de vet ordet av har de börjat slåss om hennes gunst. I takt med att sommaren blir allt hetare blir kampen allt mer intensiv för att så småningom leda fram till en uppgörelse som kan komma att få en dödlig utgång. Producerat år 2009. Regissör: Lisa Barros DSa, Glenn Leyburn, Skådespelare: James Nesbitt, Niamh Quinn, Paul Kennedy, Robert Sheehan, Rupert Grint. (120min)
 
23:00 The imaginarium of doctor Parnassus
Amerikansk–kanadensiskt äventyr från 2009. Doktor Parnassus är välsignad med gåvan att styra andra människors fantasi, men bär på en mörk hemlighet. Han reser runt med sitt ”Imaginarium”, en teatershow, där publiken får en oemotståndlig möjlighet att besöka sin fantasi genom en magisk spegel – för att sedan välja mellan himmel eller helvete. För länge sedan slöt han ett avtal med djävulen, och djävulen har nu kommit för att hämta sin del av avtalet: Parnassus 16-åriga dotter. Producerat år 2009. Regissör: Terry Gilliam, Skådespelare: Verne Troyer, Andrew Garfield, Tom Waits, Heath Ledger, Christopher Plummer.
 
01:00 Everybody has a plan
Argentinskt drama från 2012. Efter att ha bott i Buenos Aires under flera års tid vill den frustrerade Agustín lämna sitt tråkiga liv till varje pris. När hans tvillingbror Pedro går bort bestämmer sig Agustín för att återvända till den mystiska plats där de båda växte upp och påbörja ett nytt liv med broderns identitet. Strax efter det att han återvänt dras han motvilligt in i den farliga kriminella värld som utgjorde en del av broderns liv. Producerat år 2012. Regissör: Ana Piterbarg, Skådespelare: Daniel Fanego, Javier Godino, Sofía Gala, Viggo Mortensen, Soledad Villamil. (120min)
 
 
Viasat Film Drama tv tablå, Måndag 2014-04-28
 
03:00 Wunderkinder
Tyskt krigsdrama från 2011. En berättelse om tre musikaliskt begåvade barn som blir nära vänner trots att de har olika religioner och nationaliteter. De judiska barnen Larissa och Abrascha är skickliga fiolspelare och även Hanna, en liten flicka från Tyskland, är mycket begåvad. Året är 1941 och de tre barnen bor alla i Poltava, Ukraina, och förutom bostadsort delar de en stor kärlek till musiken. De är alla nyfikna och glada barn, men när nazisterna invaderar Sovjetunionen står de och deras familjer plötsligt inför extrema faror. Barnens värld vänds upp och ner och när vuxna världen över har blivit galna får de plötsligt inte längre vara vänner. Producerat år 2011. Regissör: Markus Rosenmüller, Skådespelare: Rolf Kanies, Catherine H. Flemming, Gudrun Landgrebe, Gedeon Burkhard, Natalia Avelon.
 
19:00 Wunderkinder
Tyskt krigsdrama från 2011. En berättelse om tre musikaliskt begåvade barn som blir nära vänner trots att de har olika religioner och nationaliteter. De judiska barnen Larissa och Abrascha är skickliga fiolspelare och även Hanna, en liten flicka från Tyskland, är mycket begåvad. Året är 1941 och de tre barnen bor alla i Poltava, Ukraina, och förutom bostadsort delar de en stor kärlek till musiken. De är alla nyfikna och glada barn, men när nazisterna invaderar Sovjetunionen står de och deras familjer plötsligt inför extrema faror. Barnens värld vänds upp och ner och när vuxna världen över har blivit galna får de plötsligt inte längre vara vänner. Producerat år 2011. Regissör: Markus Rosenmüller, Skådespelare: Rolf Kanies, Catherine H. Flemming, Gudrun Landgrebe, Gedeon Burkhard, Natalia Avelon. (120min)
 
21:00 Kon-Tiki
Norskt äventyr från 2012. Om den norske upptäcktsresanden, filmaren och författaren Thor Heyerdahl där vi får följa honom under hans resa över Stilla havet 1947. Heyerdahl och de fem andra i besättningen gav sig av på en träflotte som byggts för att efterlikna de flottar som inkaindianerna kan ha använt för att färdas från Peru till Polynesien. Heyerdahls mål med resan var att bekräfta sin omstridda teori om att sydamerikaner kan ha bosatt sig på Polynesiens många öar. Producerat år 2012. Regissör: Joachim Rønning, Espen Sandberg, Skådespelare: Tobias Santelmann, Gustaf Skarsgård, Odd Magnus Williamson, Anders Baasmo Christiansen, Pål Sverre Hagen. (120min)
 
23:00 Whip it!
Amerikanskt drama från 2009. Bliss är bara 17, men hon är redan uttråkad. Hon bor i en småstad i Texas och extraknäcker på det lokala fiket. Hon vägrar ställa upp i skönhetstävlingarna som hennes mamma anmäler henne till. Istället går hon med i ett roller derbylag i en grannstad med undanflykten att hon anmält sig till en kvällskurs. Producerat år 2009. Regissör: Drew Barrymore, Skådespelare: Juliette Lewis, Marcia Gay Harden, Kristen Wiig, Ellen Page, Drew Barrymore.
 
01:00 Repris
Norskt drama från 2006. Två vänner och lovande författare upplever kärlekar, depressioner och begynnade karriärer men går sedan skilda vägar. Producerat år 2006. Regissör: Joachim Trier, Skådespelare: Viktoria Winge, Odd Magnus Williamson, Pål Stokka, Anders Danielsen Lie, Espen Klouman Høiner. (120min)
 
 
Viasat Film Drama tv tablå, Tisdag 2014-04-29
 
03:00 To the wonder
Amerikanskt romantiskt drama från 2012. Marina och Neil träffas och blir kära i Frankrike och flyttar sedan till Oklahoma för att påbörja ett nytt liv, men det blir inte problemfritt. Medan Marina träffar en präst som brottas med sitt yrke och även han har lämnat sitt hemland, umgås Neil med den flicka han var kär i som ung. Producerat år 2012. Regissör: Terrence Malick, Skådespelare: Rachel McAdams, Javier Bardem, Tatiana Chiline, Ben Affleck, Olga Kurylenko.
 
19:00 To the wonder
Amerikanskt romantiskt drama från 2012. Marina och Neil träffas och blir kära i Frankrike och flyttar sedan till Oklahoma för att påbörja ett nytt liv, men det blir inte problemfritt. Medan Marina träffar en präst som brottas med sitt yrke och även han har lämnat sitt hemland, umgås Neil med den flicka han var kär i som ung. Producerat år 2012. Regissör: Terrence Malick, Skådespelare: Rachel McAdams, Javier Bardem, Tatiana Chiline, Ben Affleck, Olga Kurylenko. (120min)
 
21:00 Beautiful creatures
Amerikansk romantisk fantasy från 2013. 17-årige Ethan Wate har i två månaders tid haft återkommande drömmar om en flicka som han inte känner. När han ska påbörja sitt näst sista high school-år lägger han märke till en ny elev, Lena Duchannes, som påminner om flickan från hans drömmar. De andra eleverna ogillar henne och börjar sprida rykten om hennes enstöring till släkting, Macon Ravenwood, och en del hintar om att hon är släkt med djävulsdyrkare. Så småningom visar det sig att Lena är en Caster, med krafter bortom hennes egen kontroll, men Ethan kan ändå inte låta bli att falla för henne. Innan de vet ordet av börjar hemligheter komma upp till ytan - hemligheter om deras familjer, deras historia och deras stad. Producerat år 2013. Regissör: Richard LaGravenese, Skådespelare: Alice Englert, Jeremy Irons, Viola Davis, Emma Thompson, Alden Ehrenreich. (120min)
 
23:00 Les miserables
Amerikansk-brittisk dramamusikal från 2012. Den före detta straffången Jean Valjean står utan arbete på grund av sitt förflutna. Efter att ha förundrats över en lokal prästs vänlighet bestämmer han sig för att anta en ny identitet och flytta till en ny stad där han så småningom blir borgmästare. Men snart måste han röja sin sanna identitet för att rädda andra och inom kort står han öga mot öga med polisen Javert som är fast besluten att sätta honom bakom lås och bom än en gång. Producerat år 2012. Regissör: Tom Hooper, Skådespelare: Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen, Hugh Jackman, Russell Crowe.
 
01:40 Förtroligheten
Svenskt drama från 2013. En maskerad man tar sig in i en villa och antastar familjens femtonåriga dotter Selinda under knivhot. Hela familjens värld rasar samman och pappan, som länge valt prioritera jobbet framför familjen, anklagar sig själv för att inte ha kunnat skydda sin dotter. Mamman blir inåtvänd och försöker att förtränga händelsen. Som vanligt är det ingen som lägger märke till den lille sjuåringen Nicke som säger lite men ser allt. Producerat år 2013. Regissör: William Olsson, Skådespelare: Johan Gry, Ingrid Lundgren, Anton Baggeryd Singfjord, Anton Lundqvist, Alba August. (110min)
 
 
Viasat Film Drama tv tablå, Onsdag 2014-04-30
 
03:30 Robot & Frank
Amerikansk dramakomedi från 2012. Frank är en pensionerad tjuv som har två vuxna barn som har börjat oroa sig för att han inte längre klarar sig själv. De leker med tanken på att placera honom på ett äldreboende när Franks son kommer på en annan lösning; mot sin pappas vilja köper han en människoliknande robot. Det hela utvecklas till en underhållande och stundvis hjärtskärande berättelse om att hitta familj och vänner på de platser där man minst anar det. Producerat år 2012. Regissör: Jake Schreier, Skådespelare: Liv Tyler, Susan Sarandon, James Marsden, Frank Langella.
 
19:00 Robot & Frank
Amerikansk dramakomedi från 2012. Frank är en pensionerad tjuv som har två vuxna barn som har börjat oroa sig för att han inte längre klarar sig själv. De leker med tanken på att placera honom på ett äldreboende när Franks son kommer på en annan lösning; mot sin pappas vilja köper han en människoliknande robot. Det hela utvecklas till en underhållande och stundvis hjärtskärande berättelse om att hitta familj och vänner på de platser där man minst anar det. Producerat år 2012. Regissör: Jake Schreier, Skådespelare: Liv Tyler, Susan Sarandon, James Marsden, Frank Langella. (120min)
 
21:00 Passion
Tysk-franskt drama från 2012. Christine och Isabelle jobbar på en reklambyrå. De marknadsför en ny telefon och Isabelle tar tillsammans med sin assistent fram en annons. Christine tar emellertid åt sig äran för idén och snart börjar rivaliteten mellan kollegerna att stegras. Det dröjer inte länge förrän konflikten blir personlig och intrigen tätnar när vi får reda på att Isabelles otrogne pojkvän Dirk har förskingrat fem miljoner euro, vilket Christine har mörklagt. Producerat år 2012. Regissör: Brian De Palma, Skådespelare: Karoline Herfurth, Paul Anderson, Rainer Bock, Rachel McAdams, Noomi Rapace. (120min)
 
23:00 Blondie
Svenskt drama från 2012. Tre systrar som har glidit ifrån varandra och alla genomgår en livskris återförenas i sitt föräldrahem när deras dominanta mamma fyller år. Men festligheterna övergår snart i konflikt. Gamla sår rivs upp och familjen börjar formas på nytt. Producerat år 2012. Regissör: Jesper Ganslandt, Skådespelare: Marie Göranzon, Olle Sarri, Carolina Gynning, Helena af Sandeberg, Alexandra Dahlström.
 
00:40 On the road
Fransk-brittiskt äventyr från 2012. Den unge författaren Sal Paradises liv skakas om när han möter den frigjorda Dean Moriarty och hans tjej, Marylou. De tre längtar efter frihet och ger sig av på jakt efter världen, inspirerande möten och sig själva. Filmen baseras på Jack Kerouacs roman ”På drift”. Producerat år 2012. Regissör: Walter Salles, Skådespelare: Kristen Stewart, Amy Adams, Tom Sturridge, Sam Riley, Garrett Hedlund. (140min)
©2013 tv tablå, vad är på tv idag, dagens tv och tv-tablå. (för att se alla tvkanaler och tv tablåer scrolla nedåt).
Viasat Film Drama tv-tablå. TV-tablå för dina favorit kanaler, tv idag och hela veckan. TV idag Viasat Film Drama tablå Viasat Film Drama idag.